måndag 28 februari 2011

snabbt svar i alla fall

Hej Glitterflickan!

Nu har jag vi tittat närmre på ditt ärende. Självfallet ska främmande föremål likt vredet du hittat följa med produkten. Det är tråkigt att du har fått en dålig erfarenhet av vår produkt och vill därför å GrönsaksMästarnas vägnar be om ursäkt och ge dig en förklaring till varför det kan ha inträffat.

Alla sallatstyper som skördas till baby leaf-produkter odlas på fält direkt under bar himmel eller i tunnlar (endast undantagsvis i växthus). När baby leafen (de små sallatsbladen, rucolan och spenaten till exempel) skördas, skärs de med en klinga strax ovan jord vilket gör att allt som är bland baby leafbladen också kan följa med. Tex ligger det en liten sten eller jordklump på jordytan kan klingan komma åt stenen/jordklumpen så den studsar upp på transportbandet och följer med baby leafen ner i lådan. Vred och andra liknande föremål är inte naturligt förekommande i fält varför vi gissar att det är ett vred som lossnat från en skördemaskin och ramlat ner i en råvarulåda.

När råvarulådorna anländer till GrönsaksMästarna töms de på sorteringsbord där vår packpersonal gör okulär besiktning och sorterar innan produkterna förpackas. Vid enstaka tillfällen missar packpersonalen ett främmande föremål, och då kan de följa med så långt att de hamnar i påsarna som går ut till er konsumenter.

Tack vare din bild och batchnumret så har vi nu gjort spårning och utreder detta vidare. Råvaruleverantörerna är kontaktade och vi väntar rapporter från dem. Vår egen produktionsanläggning är genomgången med maskinskötaren och vi har inga vred av denna typ på någon maskin. Personalen borde dock ha uppmärksammat vredet på sorteringsbordet och plockat bort det men dessvärre så skedde inte detta.

Vi gör vårt bästa för att leverera bra produkter och undvika den här typen av incidenter. Jag hoppas att du godtar denna förklaring och att vi får se dig som kund igen.

Om du har vidare frågor så hör av dig igen!

Vänligen
Vanligt Förekommande Namn
PS. Din kompensation kommer med vanlig post.

GrönsaksMästarna
Knut Påls v 5
256 69 Helsingborg
Sweden

Office: +46 42 60 00 510
Fax: +46 42 27 08 90
Mail: vanligtnamn@gronsaksmastarna.se


(Min fetstil.)

Okej. Inte ens ursäkten blev ordentlig. Att missa negationen förtar lite av ursäkten, inte sant? Men kompensation kommer, med snigelpost. Jaha? Inte på mail? Tur det. Eller inte. Det kan ju vara en påse sallad. Vi får väl se

2 kommentarer:

  1. Det blev ju hysteriskt roligt med den försvunna negationen.

    SvaraRadera
  2. Det blev ju det. Får se om jag skrattar när vaddetnuär kommer med posten.

    SvaraRadera